7. Kürtőskalács Fesztivál

2019. október 11-13. - Budapest, Városliget

Vitéz Kürtős

A Vitéz Kürtős filozófiája: Megédesíteni az életet ízzel, élménnyel. Összehozni az embereket és értéket közvetíteni a hagyományok kreatív újragondolásával.

A Vitéz Kürtős olyan egyedülálló kürtőskalács brand, amely hűen követi az eredeti kürtőskalács hagyományos készítési módját, és amely név garancia az igazi kürtőskalácsra, ugyanakkor a csomagolás és kiszolgálás magas fokú minőségére.

Az eredeti kürtőskalács készítését a szülőktől, nagyszülőktől tanultuk, akik családi vállalkozásként először otthon, Székelyudvarhelyen kezdték e sütemény készítésének hagyományos módját újraéleszteni és a kürtőskalácsot, mint a székely konyha remekét újragondolni.

A Vitéz Kürtős receptjét, amely a csapat "nagymamájától", idősebb Simó Irmától származik, az évek során a munkatársakkal közösen fejlesztettünk igazi Vitéz Kürtős ízzé!
Nagymamitól a vidámság és a szorgalmas munka mellett a következő szlogent is megtanultuk: "Itt a finom kürtőskalács: friss, meleg, ropog, ha elfogy még hozok!", és ez a munkaszellem jellemzi ma is a Vitéz Kürtős csapatát.

A Vitéz Kürtős 2004 óta van jelen Magyarországon, akkor még Lehel Kürtős néven ismerhették meg minket, ezt 2006-ban Vitéz Kürtős-re váltottuk, ami egyben a védjegyünk is lett. Azóta évi közel száz nagyszabású rendezvényen, gasztronómiai fesztiválon, város és falunapokon veszünk részt országszerte.

Budapesten jelenleg három állandó üzletet üzemeltetünk: a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a 3. kerületi Csillagvár Bevásárlóközpont parkolójában és nagy büszkeségünk a nem régen nyilt Édes Mackó kürtőskalács cukrászdánk a Holnemvolt Várban.

De volt üzletünk a 11. kerületi Allee Bevásárlóközpont sétányán, valamint több, Budapest belvárosában hosszabb-rövidebb időszakra megjelenő pop-up üzletünkre is büszkék vagyunk, melyek a Vörösmarty Téren, a Városháza Parkban, a Fashion Streeten vagy az Erzsébet téren örvendezteti meg a kürtőskalács rajongókat.

Sikerünk titka összetett, de ami biztos, hogy mindenhol elégedett vevők sokasága tapasztalja: a kürtőskalács „szívvel-lélekkel" készül.

2011. novemberében indítottuk el az országban egyedülálló szolgáltatásunkat: faszénparázson sült kürtőskalács házhozszállítást, azon melegében, amely egyelőre csak Budapesten működik.

2012-től több, új a kürtőskalácshoz kapcsolódó terméket fejlesztettünk ki, mint pl. az olajban sült kürtőskalácshoz használatos Sütőrudakat, az Otthoni Ízek című 50 plusz 2 receptet tartalmazó szakácskönyvet, valamint a Bake’n’Roll parti kürtőskalács sütőt. Ezen termékeink azóta a Praktiker és az Alexandra Könyváruházak polcain is is megtalálhatóak.

2013-ban megálmodtuk és azóta nagy sikerrel minden évben megszervezzük a Kürtőskalács Fesztivált Budapesten, amelyen ma már több mint 30000 látogató van a 3 nap alatt és közel 35 000 kürtősalácsot fogyasztanak ez idő alatt.

2014 óta együtt dolgozunk a Magyar Fejedelmi Pékek Rendjével, akik által és a mi segítségünkkel végre hungarikum lett a kürtőskalács. 2015-től tagja is vagyunk a rendnek.

2015-től cégünk tagja a Magyar Fesztivál Szövetségnek is, valamint most csatlakoztunk a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetséghez is, a célból, hogy közösen tudjunk egy olyan érdekképviseletet képezni, amely előre lendíti és segíti ezt a szakmát.

2017-ben a Vitéz Kürtős termékei és a Kürtőskalács Fesztivál is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat!