7. Kürtőskalács Fesztivál

2019. október 11-13. - Budapest, Városliget

Praktikák az élményteli kürtőskalácsozáshoz

Idei fesztiválunk szlogenje a #kürtőskalácsoznijó és hogy ez valóban így legyen íme néhány tipp, hogyan fesztiválozzunk okosan a KürtősFeszten!

- tarts autómentes napot
- légy az elsők közt a fesztiválon
- válassz, mielőtt sorba állsz
- gondolj az ételintoleranciával élőkre
- csináld magad a kürtőskalácsod
- légy szuperhős és szuper zöld mint, Édes mackó
- rendelj és pihenj
- légy türelmes és megértő
- tarts családi/baráti pikniket
- kóstolj többet - egy kürtős nem kürtős

10 tipp az idei KürtősFesztre:

1. hagyd otthon az autót! - először is, hogy ne mérgelődj a parkoló keresés miatt (amúgy is pénteken díjköteles a parkolás és bár szombat-vasárnap ingyenes pont ezért lesz levés hely), másodsorban a Szomjoltó Téren finom borok, kiváló sörök, csábító koktélok valamint izgalmas prosecco és champaign sora vár.

2. gyere a reggeli vagy déli órákban!- hisz tudod, aki korán kell, gyorsan kürtőskalácshoz juthat, ugyanis ilynekor még biztosan nincs tömeg és sor a kürtőskalácsosoknál.3. légy tudatos vásárló! - nézz szét, mielőtt beállsz bármelyik sorba, tájékozódj arról, hol milyen ízű, méretű, formájú és árú kürtőskalács kapható (számos térkép és programfüzet segít ebben), hogy ne a végén szembesülj azzal, hogy nem is arra a kürtősre vágytál.

4. légy körültekintő és tapintatos! -vagyis ne állj be a "Mentes" vagy a "Fitnesz" standhoz, csak azért mert esetleg ott rövidebb a sor - légy tekintettel azokra akik ételintoleranciával élnek, hisz ők csak ezen a két helyen ehetnek, míg mások másik 28 kürtőskalács készítőnél.

5. Csináld te magad a saját kürtőskalácsod! - hogy még izgalmasabb legyen a kürtpskalácsozás keresd fel a csináld magad! standot és készítsd el te a saját kürtőskalácsot - meglepi ajándék is jár hozzá.

6. Légy környezettudatos! -válaszd a műanyagmentes megoldásokkal élő szolgáltatókat és a szemetet lehetőleg az arra kijelölt kukákba helyezd.

7. Többet ésszel, mint sorban állással! - keresd a Rendelj és Pihenj szolgáltatással ellátott standjainkat, főleg ha sok gyerekkel vagy nagy baráti társasággal érkezel, itt ugyanis csak megrendelned kell a kürtőst, és az időt ne sorbanállással töltsd, hanem élvezd a fesztivál nyújtotta lehetőségeket és mi egyszercsak jelezzük, amikor kész a kürtőskalácsod!

8. A türelem kürtőskalácsot terem - a kürtőskalács egy sorbanállós műfaj, ezért előre is köszönjük az idődet és türelmedet, amit ránk szánsz, ám a kürtőskalács készítők nevében mi is kérjük megértésedet, ha esetleg sokat kell sorban állni, hidd el igyekszünk, három napon át napi 12 órában megállás nélkül, rendeületlenül közel 150 kürtőskalács készítő dolgozik, emellett 20 önkéntes és 30 másik kolléga iygekszik,hogy a lehető legjobb fesztivált hozzuk létre!

9. Használd ki a Városliget és a Vajdahunyad vár romantikáját! - vásárold meg a kedvenc kürtőskalácsod, válassz egy szimpatikus, terebélyes fát és piknikezve élvezd a vénasszonyok nyarának meleg napsugarait és a kürtőskalács ínycsiklandó ízét, illatát.

10. Szánd rá a napod! - érdemes több órára tervezni, egyrészt folyamatosan érdekes és izgalmas programok és koncertek váltják egymást reggeltől estig, másrészt ennyiféle kürtőskalács különlegességet csak úgy tudsz végigkóstolni, ha időt szánsz rá.

... mert #kürtőskalácsoznijó

Várunk szeretettel, szívvel-lélekkel!