7. Kürtőskalács Fesztivál

2019. október 11-13. - Budapest, Városliget

Programok a Gyerekligetben

Magix-box játék sarok
A MagicBox – a gondolkodtató játékok birodalmába kalauzol, ahol főleg logikai játékokat hoznak a gyerekeknek, így korosztály nélkül mindenki megtalálja a magának megfelelő elfoglaltságot, és a szülők, nagyszülők is hosszú perceket tölthetnek együtt, olyan játékokkal, amelyek készségfejlesztőek és szórakoztatóak.

Mindezek mellett az egész kicsiknek ingyenes mese foglalkoztatás is zajlik a Népmesemúzeum munkatársaival.

Mini gyerekvidámpark
Gyerekliget nem lehet kisvasút, köhinta, ugrálóvár és játszóház nélkül - igaz ezek már fizetős játékok, de izgalmas elfoglaltság a kicsik és a nagyobb gyerek számára is.

Óriás malom-játék
Aki még nem ismeri az egyik legősibb táblajátékot, annak itt az ideje kipróbálni ezt az egyszerű, de nagyszerű stratégiai társasjátékot. Az óriás malom táblán meghozzuk az érdeklődők kedvét, és az asztaloknál több kis malom játékkal pedig hosszú órás meccseket is játszhatnak a fanatikusok, természetesen ingyen.

Zsönglőr és készségfejlesztő játékok
A Gupé készségfejlesztő játékokat gyártó manufaktúra jóvoltából a gyerekek megismerkedhetnek az ördögbot, virágpálca és lebegő bot zsonglőr tudományával. A játékok tanításával céljuk arra sarkalni a látogató közönséget, hogy minél több időt töltsön mozgással a szabadban, mindeközben fejlesszék a reflexeiket, mozgáskoordinációjukat, egyensúlyérzéküket, koncentrációs képességüket, úgy hogy közben a játék élményével gazdagodnak.