7. Kürtőskalács Fesztivál

2019. október 11-13. - Budapest, Városliget

Csináld magad stand

A Csináld magad stand már évek óta az egyik legnépszerűbb pontja a rendezvénynek, ugyanis itt kipróbálhatják magukat kürtőskalács-sütőként, ahol egy kis segítséggel mindenki saját maga készítheti el a kürtőskalácsát.

A Vitéz Kürtős csapata több Bake’n’Roll kis parti kürtőskalács sütőt állít fel a stand előtt, így mindenki saját maga próbálhatja ki, tesztelheti az otthoni használtra alkalmas sütőnket. Természetesen a tészta az adott lesz, de az érdekődőknek megtanítják, hogyan kell siríteni (kinyújtani), majd feltekerni a tésztát a fára, és hogyan kell szépen pirítani (megsütni) a kürtőst parázs fellett.

Két fajta foglalkozás érhető el itt:
1. amikor kisfestő jár a foglalkozás mellé, itt 1 adag tészta 1200 Ft.
2. amikor egy fakard, a Vitéz Kürtős szimbólikus eszköze jár a foglalkozás mellé, ebben az esetben 1 adag tészta 1500 Ft.

Természetesen, ha nagyon megtetszett az otthoni kürtőskalács sütögetés, a fesztiválon a Kürrtős Shopban megvásárolható a parti sütő teljes felszereléssel , lépésről-lépésre recepttel, hogy otthon bárki tovább fejlessze a fesztiválon megszerzett kürtőskalács készítési tudományát.

Gyere és próbáld ki te is! Győződj meg róla, hogy a kürtőskalács készítés valójában gyerekjáték!