|   1. Kürtőskalács Fesztivál   |   A Nagy Közös Sütés   |   Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat

MEGHÓDÍTJA A DUNÁT A VITÉZ KÜRTŐS

A Vitéz Kürtős idén is nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis azontúl, hogy október 10-12. között megrendezik a II. Kürtőskalács Fesztivált, kajakba pattannak és a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig eveznek, hogy életeket menthessenek. Az őszi „kürtős-ünnep” még a tavalyinál is izgalmasabbnak ígérkezik. A családi hangulat változatlan, azonban a terület kibővül, és rekorddöntésre is készül a Vitéz Kürtős Team.

„A belváros szíve októberben ismételten megtelik a mennyei kalácsok illatával. Már most lázasan készülünk erre a nagyszerű, ízes eseményre, és reméljük, hogy a tavalyi számokat minden tekintetben sikerül megdöntenünk. Most is színes programokkal, koncertekkel, gyermek-előadásokkal várjuk az édesszájú kicsiket és nagyokat. Fellép többek között Dér Heni, Tóth Gabi, az Indygo zenekar, Csepregi Éva a Neoton Swing műsorával és Takács Nikolas is. Szeretnénk a területet kibővíteni, lesz látványsütöde, „manóház”, ahol tíz kürtőskalácssütő mester is szorgoskodik majd, így a kiszolgálás is gyorsabb lesz. Szombatra ismételten tervezzük a Nagy Közös Sütést, aminek egyértelműen az a célja, hogy rekordot döntsünk. A „Csináld magad” sátorban pedig 1-1 sztárvendégünk segíti majd a lelkes sütni vágyókat, ahol természetesen a mobil, Bake ’n’ Roll sütőink is szerepet kapnak” – avat be minket az idei programokba András Tünde, rendezvényigazgató.

A csapat egy különleges, embert próbáló akcióval is készül az illatos fesztiválra: a „vitézek” ugyanis június 2-án kajakba ülnek a Duna forrásánál, és meg sem állnak a Duna-deltáig. A bátor csapat nem kevesebb, mint 2860 km-t tesz majd meg több szakaszban, és körülbelül július közepére éri el a Fekete-tengert. A küldetésnek nemes célja van: egy elmaradott, kis községnek, C.A. Rosettinek és a környező 4 településnek az egészségügyi ellátását szeretné a csapat javítani egy automata defibrillátor adományozásával.

„Már március 12. óta folyamatosan gyűjtjük a pénzt az életmentő berendezésre, minden eladott kalács után 15 Ft-ot teszünk félre a nemes cél érdekében. Lassan össze is gyűlik a kívánt összeg, körülbelül 500 ezer Ft-ba kerül egy ilyen berendezés, amihez közel 40 ezer kürtőst kell eladnunk. Érdekesség még, hogy bizonyos településeken, ahol az út során kikötünk, esténként a helybelieknek és az ott élő magyar közösségeknek kürtőskalácsot is sütünk majd. Így a Duna mentén élők is megismerhetik az igazi kürtőskalács isteni ízét. Előreláthatóan július közepére érjük el a Duna-deltát, itt található C.A Rosetti község, és a hozzá tartozó 4 kis falu, ahol körülbelül 1000 lakos él, ebből 100 gyermek. Minden bizonnyal nagyon jó helyre fog kerülni a defibrillátor” – mesél a jótékonysági akcióról Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója.

A kajaktúra különlegessége még, hogy bárki csatlakozhat a nem mindennapi sportkalandhoz, akár kajakkal kisebb-nagyobb szakaszokon, akár biciklivel is. Például a team többi tagja Bécs és Budapest között zárkózik fel a kajakosokhoz, és a Duna-part mentén együtt tekernek a csapattal. Természetesen, akik beszállnak a kalandba, azok esténként kipróbálhatják a kürtőskalács-sütést is.

A Vitéz Kürtős Team kajaktúrája nyomon követhető a csapat honlapján, ahol a napi fényképes beszámolók mellett további érdekes adatok is fent lesznek, mint a magtett távolság, vízbe borulások száma, megsült kürtőskalácsok száma stb.:

www.vitezkurtosteam.hu


Forrás: Just Creative

PROGRAMOK 2013

Péntek, október 11.

14:00

VIP fogadás

Házigazda: Keleti Andrea

16:00

Hivatalos megnyitó

Házigazda: Keleti Andrea
A fesztivált megnyitja: Horváth Gergely, a fesztivál fővédnöke (Magyar Turizmus Zrt.)

17:30

Sugarloaf

Sugarloaf

19:00

Indygo

"Kürtőskalács Dal" premier

Indygo

20:00

Hestia Tűzzsonglőr show

A kürtőskalács sütő bemutatása

20:30

Heaven Street Seven

Heaven Street Seven

Szombat, október 12.

10:00

A Nagy Közös Sütés - rekordkísérlet

10:00 Begyújtás
11:00 Dagasztás
12:00 Közös sütés
14:00 Eredményhirdetés

15:00

Vitéz Kürtős Team élménybeszámoló

Saharun Adventure 2012
Camino de Santiago 2012
(Helyszín: VIP sátor)

15:00

Bohóc műsor gyerekeknek

16:00

Baricz Gergő mesét olvas

(Helyszín: Székelyföldi Legendárium sátor)

17:00

Csobot Adél

Csobot Adél

18:00

Antal Timi

Antal Timi

19:00

Baricz Gergő

Baritz Gergő

20:00

Keresztes Ildikó Band

Keresztes Ildikó Band

Vasárnap, október 13.

10:00

"Mostan kürtőskalácsról álmodom..."

10:00 Kiállítás gyerek rajzokból
11:00 Szavazás a rajzokra
13:00 Eredményhirdetés

12:00

Bűvész műsor gyerekeknek

13:00

Ritmikus Sport Gimnasztika bemutató

Kocsis Evelin Viktória

14:00

Veronika & The Wedding Boys

Hot Jazz Band

15:00

"Füleitekkel lássatok mesebeszédet!"

Ilyés Szabó Anna mesemondó

16:00

Veronika & The Wedding Boys

Hot Jazz Band

17:00

Lui Bűvész Show

18:00

Hot Jazz Band

Hot Jazz Band

20:00

Balkan Fanatik

Balkan Fanatik

A rendező a műsorváltoztatás jogát fenntartja!

KÖZÖSSÉG, HÍREK