|   2. Kürtőskalács Fesztivál   |   Nagy Közös Sütés   |   Érdekességek   |   Rólunk   |   Kapcsolat   |   ENGLISH

MEGHÍVÓ

2. Kürtőskalács Fesztivál, ... avagy a nagy közös sütés és igazi fesztivál hangulat.

A belváros szíve októberben ismételten megtelik a mennyei kürtőskalácsok illatával, ugyanis a Vitéz Kürtős idén ősszel újra megszervezi a Kürtőskalács Fesztivált, melynek elsődleges célja továbbra is kürtőskalács, mint hungarikum népszerűsítése, eredeti, hagyományos faszénparázson való készítési módjának megismertetése, ezáltal pedig a magyar tradíciók ápolása.

A kürtőskalács, mely régen Erdélyben az egyházi ünnepek süteménye volt, mára szinte minden fesztivál és gasztronómiai rendezvény elengedhetetlen velejárója, ezért úgy gondoltuk, hogy itt az idő egy olyan fesztivál szervezésének, ahol a kürtőskalácsé a főszerep. Ám eltérőn a hasonló gasztrofesztiváloktól itt nem az egyes kürtős- kalács készítők mutatkoznak be termékeikkel, ezen a rendezvényen arra fektetünk hangsúlyt, hogy az érdeklődők mindent megtudjanak erről az egyszerre hagyományos és megújúlásra képes modern finomságról: a történetéről, a hagyományáról, az elkészítési módozatairól.

A 2. Kürtőskalács Fesztivál, Budapest legíny- csiklandóbb és legillatosabb fesztiválja idén a Városligetben, a Vajdahunyad vár előtti terü- leten kap helyet. A hagyományteremtő rendezvényen idén is az ízletes kürtőskalács lesz a főtéma: faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú ízvariációban és számos méretben lesz kapható. A tavaly bemutatkozott „Kürtőske” - az igazi modern minikalács, és kürtőskalács ínyencségek, mint Csokicseppes kürtőskalács, Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, vagy Kürtős Csapágy mellett, idén is szolgálunk kuriózumokkal. Továbbá a “Csináld magad!” kézműves foglalkozáson kicsik és nagyok egyaránt ki- próbálhatják a tésztakelesztés és szénkezelés művészetét. A fesztivál csúcspontjaként pedig újra lesz Nagy Közös Sütés, melyet idén be- jegyzünk a Magyar Rekordok könyvébe, felállítva a "Kürtőskalács egyszerre sütés rekordját"!

Az idei fesztiválnak pedig díszvendége is lesz, mégpedig a Lehel Kürtősház Székelyudvarhelyről, akik székely népvisetbe öltözve mutatják be mesterségük fortélyait.

Természetesen nem maradnak el a színes programok, koncertek, és gyermekelőadások sem! Valamint kürtőskalács mellett kézműves vásár, mesterségbemutatók és gasztro különlegességek is várják a látogatókat.

Várunk szeretettel, szívvel-lélekkel!
A Vitéz Kürtős csapata

PROGRAMOK 2014.

Péntek, október 10.

14:00

VIP fogadás

16:00

Hivatalos megnyitó

Fővédnök: Nardai Anita, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének rendfője

16:30

Kürtipédia

Kvízjáték nyereményekért

18:00

Tóth Gabi

Tóth Gabi

19:00

Indygo

Indygo

21:00

DJ Endy

Szombat, október 11.

10:00

A Nagy Közös Sütés

10:00 Begyújtás, dagasztás
12:00 Közös sütés
14:00 Eredményhirdetés

14:00

Kürtipédia

Kvízjáték nyereményekért

15:00

A "MintaPinty" zenekar gyerekműsora

16:00

András Lóránt társulat

Improvizációs mozgászínházi előadás

17:00

Gyurcsik Tibor

Gyurcsik Tibor

18:00

Dér Heni

Dér Heni

19:00

Takács Nikolas

Takács Nikolas

21:00

Fényvarázslat

Kreatív fényfestés az éjszaka vásznára

Vasárnap, október 12.

10:00

Meseíró verseny

10:00 Kiállítás
11:00 Szavazás
12:00 Eredményhirdetés

12:00

Bolba Éva és a JAZZterlánc gyerekzenekar

13:00

Fabók Mariann mesemondó

14:00

A Székely menyecske és az ördög

Fabók Mariann bábszínháza

15:00

Veronika & The Wedding Boys

Veronika & The Wedding Boys

17:00

Slam Poetry bemutató

Simon márton és Horváth Kristóf

19:00

Neoton Swing

Neoton Swing

A rendező a műsorváltoztatás jogát fenntartja!

KÖZÖSSÉG, HÍREK

PARTNEREK

Vitéz Kürtős Just Creative Kommunikációs Ügynökség Minőségi hargitai bükkfaszén AUTOKART | autósport és gokart Budapest Sportiroda SPAR Budapest Nemzetközi Maraton